Welkom in Groep 1 en 2

Welkom in groep 1 en 2.

22 maart 2017

Met de hele school doen we mee met de Nationale rekendag. Meester Mannes krijgt als verrassing een eigen straat!!  De huisnummers moeten daarbij natuurlijk wel in de goede volgorde staan.

Daarna gaan we onder leiding van een aantal ouders aan de slag met allerlei rekenaktiviteiten.

B.v. het kijken naar de huisnummers, het op de goede volgorde zetten van de huizen in de bouwhoek, het meten van verschillende dingen buiten op het plein met een touwtje.

januari 2017

Het nieuwe jaar is begonnen!

Omdat er lekker koud weer is werken we over het thema "Winter"'.

In de klas is dat goed te zien aan de verwerkingen die er hangen maar ook de bouwhoek is veranderd in de Noordpool.

november 2016

Als lampion voor Sint Maarten maken we dit jaar een egel. De kinderen zijn hier al druk mee bezig en kunnen bijna niet wachten tot het 11 november is.

Wat is er nou mooier dan lekker buiten spelen met al die prachtige bladeren die van de bomen vallen.

De les van Samen op aarde gaat deze keer ook over de bomen en de bladeren. Hoe komt het eigenlijk dat de bladeren verkleuren??

oktober 2016

Na de herfstvakantie zijn we begonnen met het thema 'Herfst'.

In  Onderbouwd en Samen op aarde maar ook in de lessen Engels komt dit thema aan bod.

We hebben bijvoorbeeld al veel geleerd over de egel.

augustus 2016

Dit schooljaar zijn we gestart met een groep van 24 kinderen.

Het thema van de klas is ' Onderbouwd '. Zo zien we Arie en Fred op het raam, zijn de stoelen voorzien van naamplaatjes met Onderbouwdfiguren en ook op de kalender kunnen we ze zien.

Nieuw dit jaar is wereldverkenning. We doen dit met de methode Da Vinci / Samen op aarde.

Het eerste thema is Zomer. We zijn o.a. bezig geweest met water, waterplanten / planten op het land en zeesterren.

Ook keken we naar de seizoenen en de maanden van het jaar met de seizoencirkel.

Op de tijdlijn die in de klas hangt hingen we een foto bij de datum waarop we jarig zijn.