Welkom in Groep 3 en 4

Hallo allemaal,

En toen was het maart...

In groep drie zijn we inmiddels alweer bij kern 9. Wat hebben we al veel woorden geleerd.

Onze woordkaart muur is helemaal vol.

In kern 9 gaat het vooral over de verwondering. Hoe werkt iets en hoe is iets gemaakt?

We leren ook weer een aantal nieuwe woorden:

foei, mooi, haai, buiten, bakker, schooreis, geluk en verhaal.

Ook gaan we kijken hoe je een verhaal moet lezen (dat je je stem moet veranderen als er bijvoorbeeld iets spannends in het verhaal gebeurd)

Met rekenen zijn we begonnen in het nieuwe boek.

Wanneer we klaar zijn met de les, mogen we zelfstandig onze weektaak maken. Dit vinden we erg leuk en het gaat ook al heel erg goed!

Groep vier heeft al een heleboel tafels geleerd. Heel veel kinderen zeggen ze op. Blijft u thuis met ons meeoefenen (ook als de tafels al opgezegd zijn? We merken dat ze soms toch weer wat wegzakken) We hopen dat iedereen aan het eind van groep vier zijn/haar tafeldiploma heeft gehaald! Ook wij zijn begonnen in het B deel. De sommen worden best wat moeilijker.

Want hoe reken je 35+26 nou eigenlijk uit. De kinderen leren dit door het maken van sprongen op de getallenlijn. Wanneer u er naar vraagt kunnen ze het vast heel goed uitleggen en voordoen.

Met taal hebben we al veel geleerd:

We weten wat een wiedeel, waardeel en wanneer deel is.

Ook leren we een heleboel moeilijke woorden die we al heel goed kunnen onthouden.

En wat zijn we goed in samenwerken!

Vorige week dinsdag mochten we een kijkje nemen in de Fiep Westendorp bus. Dat was ontzettend leuk. We konden spelen in het doolhof en spelletjes doen. Vorige week donderdag hebben we er in de bibliotheek nog verder over geknutseld. Heeft u onze Floddertjes en de tekeningen van Jip en Janneke al zien hangen in de klas en hal?

Ook zijn we begonnen met het CKV project Ondersteboven en binnenstebuiten.

De komende maandagmiddagen bewegen we met juf Kim (van de balletschool Zeewolde) in het speellokaal. We hebben al een heleboel leuke oefeningen gedaan. Op maandagmiddag 3 april mogen de ouders komen kijken naar wat we allemaal geleerd hebben (van 13:30 uur tot 14:15 uur)

U krijgt daar nog verdere informatie over.

Sinds vorige week lezen we elke dinsdag,- en donderdagochtend met groep 8. Dit noemen we tutorlezen. De kinderen vinden het fantastisch om aan een kind van groep 8 te laten horen hoe goed ze al kunnen lezen. En bovendien is het ook erg leerzaam! De eerste ronde duurt tot aan de meivakantie.

Omdat de lente is begonnen, leren we tijdens Engels een heleboel over Spring. Het is zo mooi om te zien hoe snel de kinderen deze Engelse woorden oppakken en met hoeveel enthousiasme ze meedoen met de lessen. U moet thuis maar eens vragen of ze nog een aantal woorden/zinnen weten.

En...we hebben een extra meester in de klas! Meester Maurits komt elke donderdag. Dit vinden we heel gezellig! Hij heeft al een heleboel lessen gegeven en we vinden dit heel erg leuk!

Morgen is de nationale rekendag. Samen met een aantal enthousiaste ouders gaan we allemaal leuke dingen doen die te maken hebben met rekenen. We hopen er met elkaar een fijne en leerzame ochtend van te maken! Dank alvast voor uw hulp!

Hallo allemaal,

Groep 3 heeft de afgelopen weken al weer heel wat nieuwe letters geleerd.

In de klas kunt u ze zien op het letterbord.

En ze kunnen ze ook al heel mooi in feestletters schrijven.

In kern 3 leerden we de volgende nieuwe woorden: doos, poes, koek, ijs en zeep.

Als juffen zijn wij heel trots dat het lezen zo goed vooruit gaat. We kunnen nu zelfs al een echt verhaaltje lezen. Oefent u thuis ook mee met het lezen?

Inmiddels zijn we aan het eind van kern 3 gekomen. Volgende week starten we met kern 4.

Ook zijn we in het nieuwe rekenboek begonnen. U moet maar eens aan uw kind vragen wat bussommen precies zijn.

In groep vier zijn we al steeds meer gewend aan de nieuwe taal,- en spellingmethode. De kinderen doen goed mee en hebben al veel geleerd. Misschien hebben ze u al wel verteld over het zelfstandig naamwoord, werkwoord en lidwoord.

Fijn dat zoveel kinderen thuis het huiswerk van spelling zo goed oefenen.

Blijft u met ons mee oefenen?

Wat hebben we een plezier tijdens de lessen Engels! We zijn bezig met het hoofdstuk 'school'

Vandaag leerden we het liedje 'If you happy and you know it' We kunnen trouwens ook al heel veel dierennamen in het Engels zeggen.

Het eerste thema van Wereldverkenning zit er bijna op. Wat een leerzame en leuke lessen waren dat! De kinderen hebben veel over zichzelf geleerd (wat gebeurt er allemaal in je lijf), maar weten ook veel nieuwe dingen over de aarde, dieren, kleding en fruit. Wat was het leuk om te kijken naar en te proeven van de verschillende soorten fruit.

Op de tafel in de hal willen we een Herfsttafel maken. Als u thuis nog Herfstspulletjes heeft die we mogen lenen, mag u ze meegeven aan uw kind. (droge) bladeren en kastanjes zijn natuurlijk ook van harte welkom.

En dan is het al weer bijna Sint Maarten. De kinderen hebben helemaal zin in het maken van een lampion. Hier gaan we volgende week maandag mee starten.

Hartelijke groep vanuit groep 3/4

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we al helemaal gewend in groep 3/4!

In groep drie zijn we druk bezig met kern 2. We hebben al een heleboel letters en woorden geleerd. Bij elke geleerde letter leren we ook een gebaar...u moet dit thuis maar eens navragen! De kinderen kunnen ze namelijk heel erg goed.

In groep vier zijn leren we op dit moment de tafel van twee! Als de kinderen de tafel kennen (op volgorde en door elkaar) mogen ze deze opzeggen bij de juf. Iedereen heeft een mooi tafeldiploma uitgekozen. Daar plakken we dan de stickers op.

Vandaag was het een speciale dag: Dierendag!

De klas zat vol met lievelingsknuffels. Omdat alle knuffels jarig waren vandaag, kregen ze een mooie oranje strik. Ze zijn zelfs meegeweest naar de gymles van meester Rody.