Welkom in Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8. Graag houden we u op de hoogte van onze activiteiten.

DECEMBER FEESTMAAND

In de Kinderboekenweek zijn een aantal ouderen van Coloriet bij ons op bezoek geweest. Het onderwerp was: School vroeger en nu. Na een kopje thee, koffie of limonade dansten en speelden de kinderen op het lied ' Voor altijd jong '. De ouderen vertelden  over de school ( de methodes, de leerkrachten, de straffen) van vroeger. Tot slot hebben de kinderen nog iets laten zien van de school van nu. Op de chromebooks werd er gerekend en werden de woordjes van het dictee geleerd.

Het was een geslaagde jong en oud activiteit!

Afgelopen week zijn we naar 'De Verbeelding' geweest voor de workshop Patronen. Op school hebben we 2 weken geleden zelf patronen getekend en vandaag kijken we naar de patronen in de verschillende werken.

We zijn dit schooljaar gestart met een nieuwe methode voor wereldverkenning. Deze methode heet

' Samen op aarde '. Het eerste thema gaat over de Egyptenaren en we hebben al heel veel geleerd over het oude Egypte.