De Regenboog en haar geschiedenis

De Regenboog startte in augustus 1984, destijds nog als kleuter- en lagere school. Een jaar later, in 1985, deed de basisschool haar intrede. In de beginjaren van de school was De Regenboog gehuisvest in een noodgebouw naast het raadhuis aan de Dasselaarweg. In februari 1986 werd het huidige schoolgebouw aan het Keteldiep officieel in gebruik genomen.

In augustus 1996 startte De Regenboog een dependance in Horsterveld, De Kleurdoos geheten. Het eerste jaar was er alleen een combinatie 1/2, het daaropvolgende jaar kwam er een groep 3 bij, enz. In mei 2002 werd de dochterschool Het Mozaïek geopend. Drie jaar later, in augustus 2005, werd deze school voor het ministerie voor het eerst een zelfstandige vestiging met een eigen zogenoemd brinnummer.

Op 3 september 2007 ging in de Polderwijk Polderpalet van start. Deze school ging schooljaar 2010-2011 op in de interconfessionele basisschool Kaleidoscoop, omdat er vanuit Den Haag geen toestemming kwam voor een zelfstandige prot. chr. basisschool in de nieuwe wijk. Kaleidoscoop is nu een zelfstandige school en valt onder een eigen stichting.

De Regenboog startte schooljaar 2016-2017 met onderwijs aan hoogbegaafde kinderen. Eerst was er één zogenoemde Christiaan Huygensklas, schooljaar 2017-2018 startte er zelfs een tweede. De kinderen uit de twee klassen komen uit heel Zeewolde en zelfs uit de regio.